MALZEMELER
• Yarım kilo kestane mantarı (veya kültür mantarı)
• 6-7 yeşil sivri biber (arzu ederseniz acı)
• 3 sap yeşil soğan
• 1 su bardağı domates püresi
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tutam kuru veya taze kekik
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Mantarları nemli bezle silerek temizleyin. İnce ince yarım daire şeklinde kesin. Biberleri ve soğanı yıkayıp ince olarak kesin. Bir tavada teyeyağını eritip biber ve soğanı biraz kavurun üzerine mantarları ekleyip yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Mantarlar kavrulunca domates püresini tuzunu, kekiğini serpip kapağını kapatın15 dakika kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• Yarım kilo kestane mantarı (veya kültür mantarı)
• 6-7 yeşil sivri biber (arzu ederseniz acı)
• 3 sap yeşil soğan
• 1 su bardağı domates püresi
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tutam kuru veya taze kekik
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Mantarları nemli bezle silerek temizleyin. İnce ince yarım daire şeklinde kesin. Biberleri ve soğanı yıkayıp ince olarak kesin. Bir tavada teyeyağını eritip biber ve soğanı biraz kavurun üzerine mantarları ekleyip yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Mantarlar kavrulunca domates püresini tuzunu, kekiğini serpip kapağını kapatın15 dakika kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Biberli Mantar Yemeği Yapımı"
Yorum Gönder