Kabaklı Fettucine Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 paket fetuccine makarna
• 3 kabak
• 2 büyük domates
• Taze çekilmiş karabiber
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 3-4 diş sarımsak
• Yarım su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi


HAZIRLANIŞI
Kabağı yıkayıp ince olarak dilimleyin tuz serpip zeytinyağı ile harmanlayın ve fırının ızgara bölümünde 15 dakika pişirin. Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Makarna için derin bir tencede su kaynatın, tuzu atıp makarnaları ekleyin. Bu arada derin geniş başka bir tencerede zeytinayğını ve sarımsakları bütün olarak ateşe alın ve biraz çevirip domatesleri ilave edin. Karabiber serpip ızgara olmuş kabak dilimlerini sosun içine atın. Haşlanmış makarnanın suyunu süzüp sosun içine atın ve 5 dakika kadar birlikte pişirmeye devam edin, sıcak olarak peynir serperek servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Kabaklı Fettucine Tarifi"

Yorum Gönder