MALZEMELER
• 300 gram kavurmalık dana eti
• 1 kuru soğan
• 2 su bardağı kırık bulgur
• 2 su bardağı su
• 2 domates
• 6-7 yeşil biber(arzu ederseniz acı)
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun, eti ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve arada sırada suyuna dikkat ederek etleri iyice kavurun.
Bu arada gerekirse çok az su ilave edin. Biberi ve yemeklik doğradığınız domatesi ilave edin. Suyunu, tuzunu atın ve kaynayana kadar bekleyin. Su kaynayınca bulguru yıkayıp süzün ve içine atın. 15-20 dakika kapağı kapalı kısık ateşte pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
• 300 gram kavurmalık dana eti
• 1 kuru soğan
• 2 su bardağı kırık bulgur
• 2 su bardağı su
• 2 domates
• 6-7 yeşil biber(arzu ederseniz acı)
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun, eti ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve arada sırada suyuna dikkat ederek etleri iyice kavurun.
Bu arada gerekirse çok az su ilave edin. Biberi ve yemeklik doğradığınız domatesi ilave edin. Suyunu, tuzunu atın ve kaynayana kadar bekleyin. Su kaynayınca bulguru yıkayıp süzün ve içine atın. 15-20 dakika kapağı kapalı kısık ateşte pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Domatesli Etli Bulgur Pilavı Tarifi"
Yorum Gönder