Malzemeler
• 4 adet yumurta(oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
• 2 çay kaşığı tuz
• ½ paket kabartma tozu
• Yaklaşık 1,5 su bardağı un
Kızartmak için;
• 1-2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Bir taraftan çırparken bir taraftan da tuz, kabartma tozu ve unu ilave edin.
Tel çırpıcı ya da mikserin düşük devriyle çırptığınız hamurun koyu kek hamuru kıvamında olması gerek. Hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin.
Diğer taraftan, küçük bir tencereye (kızartma yapacağınız için derin olması gerek) sıvıyağı koyun. Unutmayın ki bol kızgın yağda kızaran hamur çok az yağ çeker.
Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup yağın kızmasını bekleyin. Dinlenen hamurdan bir yemek kaşığı yardımıyla parça alın ve elinizle sıyırarak kızgın yağa aktarın. (hamur çok katı olduğu için elinizle ya da bir başka kaşıkla sıyırmanız gerekir.)
Pişen hamur altın sarısı olup yağın üzerine çıkacaktır. Pişen lokmaları el kevgiri yardımıyla süzerek tencereden alıp üzerine kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına yerleştirin. sıcak olarak ve yanında peynir, marmelat veya reçelle servise sunun.
Alıntıdır.
• 4 adet yumurta(oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
• 2 çay kaşığı tuz
• ½ paket kabartma tozu
• Yaklaşık 1,5 su bardağı un
Kızartmak için;
• 1-2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Bir taraftan çırparken bir taraftan da tuz, kabartma tozu ve unu ilave edin.
Tel çırpıcı ya da mikserin düşük devriyle çırptığınız hamurun koyu kek hamuru kıvamında olması gerek. Hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin.
Diğer taraftan, küçük bir tencereye (kızartma yapacağınız için derin olması gerek) sıvıyağı koyun. Unutmayın ki bol kızgın yağda kızaran hamur çok az yağ çeker.
Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup yağın kızmasını bekleyin. Dinlenen hamurdan bir yemek kaşığı yardımıyla parça alın ve elinizle sıyırarak kızgın yağa aktarın. (hamur çok katı olduğu için elinizle ya da bir başka kaşıkla sıyırmanız gerekir.)
Pişen hamur altın sarısı olup yağın üzerine çıkacaktır. Pişen lokmaları el kevgiri yardımıyla süzerek tencereden alıp üzerine kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına yerleştirin. sıcak olarak ve yanında peynir, marmelat veya reçelle servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yumurtalı Lokma Yapımı"
Yorum Gönder