MALZEMELER
• 1 su bardağı süt
• 2 çay kaşığı kuru maya
• 2,5 su bardağı un
• 1 yumurta
• Bir tutam tuz ve şeker
• 50 gr. tereyağı
• 1 çay bardağı kuru üzüm
• 4 elma
• 1 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı kahverengi şeker
• Yarım limon suyu
Üzeri için
• 1 yumurta sarısı
• Fındık kırığı
HAZIRLANIŞI
Un, süt, yumurta, kuru maya, bir tutam toz şeker ve tuz ile yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp bir saat mayalandırın. Bu arada elmaları soyup, çekirdeklerini çıkartın ve irice doğrayın Bir tencereye alıp üzerine toz şeker serpin ve kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekip karamelize olana kadar pişirin. Limon suyunu ve tarçını ekleyip karıştırın ocaktan alın. Tereyağını eritip, mayalanan hamuru un serpili tezgaha alıp oklava ile açın. İçine tereyağını ince bir tabaka olarak süpür üzerine karamelize elmayı eşit miktarda dağıtın. Kuru üzümü serpiştirip bir tarafından rulo olarak sarın daha sonra bir ucundan içeriye doğru spiral olarak sarmaya başlayın. Bu şekilde yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürün ve fındık kırığı serpiştirip 180 derecede üzeri kızaranı kadar pişirin.
Alıntıdır.
• 1 su bardağı süt
• 2 çay kaşığı kuru maya
• 2,5 su bardağı un
• 1 yumurta
• Bir tutam tuz ve şeker
• 50 gr. tereyağı
• 1 çay bardağı kuru üzüm
• 4 elma
• 1 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı kahverengi şeker
• Yarım limon suyu
Üzeri için
• 1 yumurta sarısı
• Fındık kırığı
HAZIRLANIŞI
Un, süt, yumurta, kuru maya, bir tutam toz şeker ve tuz ile yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp bir saat mayalandırın. Bu arada elmaları soyup, çekirdeklerini çıkartın ve irice doğrayın Bir tencereye alıp üzerine toz şeker serpin ve kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekip karamelize olana kadar pişirin. Limon suyunu ve tarçını ekleyip karıştırın ocaktan alın. Tereyağını eritip, mayalanan hamuru un serpili tezgaha alıp oklava ile açın. İçine tereyağını ince bir tabaka olarak süpür üzerine karamelize elmayı eşit miktarda dağıtın. Kuru üzümü serpiştirip bir tarafından rulo olarak sarın daha sonra bir ucundan içeriye doğru spiral olarak sarmaya başlayın. Bu şekilde yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürün ve fındık kırığı serpiştirip 180 derecede üzeri kızaranı kadar pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Elmalı Üzümlü Çörek Yapılışı"
Yorum Gönder