MALZEMELER
• 1 yumurta beyazı
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yumurta sarısı
• 3 su bardağı un
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 200 gram tereyağı oda sıcaklığında)
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı acı toz biber
• yarım tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Mermer bir tezgaha alıp biraz un serpin ve merdane ile bir parmak kalınlığında düzeltin. Küçük bir çay bardağı ağzı veya kurabiye kalıpları ile keserek küçük yuvarlaklar elde edin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayıp 200 derecede 8 dakika pişirip soğuyunca servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 yumurta beyazı
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yumurta sarısı
• 3 su bardağı un
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 200 gram tereyağı oda sıcaklığında)
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı acı toz biber
• yarım tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Mermer bir tezgaha alıp biraz un serpin ve merdane ile bir parmak kalınlığında düzeltin. Küçük bir çay bardağı ağzı veya kurabiye kalıpları ile keserek küçük yuvarlaklar elde edin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayıp 200 derecede 8 dakika pişirip soğuyunca servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Acılı Tuzlu Kurabiye Yapımı"
Yorum Gönder