MALZEMELER
• 6 dilim palamut
• 4-5 defne yaprağı
• 12 büyük domates dilimi
• (4 domatesten halka)
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Dörtte bir su bardağı un
• Birkaç dal taze kekik
• 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tuz ve unu harmanlayın. Palamut dilimlerini içine batırıp iyice silkeleyin ve teflon tavaya zeytinyağını koyun. Isınınca balık dilimlerini alt üst yüksek ateşte 4 er dakika tutun. Bir fırın tepsisine aralarına dometis dilimleri yerleştirerek iki sıra düzgünce dizin. Defne yapraklarını gelişi güzel bir kaç yere sıkıştırın üzerine taze kekik dallarını ekleyip 200 derecede 20 dakika pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
• 6 dilim palamut
• 4-5 defne yaprağı
• 12 büyük domates dilimi
• (4 domatesten halka)
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Dörtte bir su bardağı un
• Birkaç dal taze kekik
• 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tuz ve unu harmanlayın. Palamut dilimlerini içine batırıp iyice silkeleyin ve teflon tavaya zeytinyağını koyun. Isınınca balık dilimlerini alt üst yüksek ateşte 4 er dakika tutun. Bir fırın tepsisine aralarına dometis dilimleri yerleştirerek iki sıra düzgünce dizin. Defne yapraklarını gelişi güzel bir kaç yere sıkıştırın üzerine taze kekik dallarını ekleyip 200 derecede 20 dakika pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Fırında Taze Kekikli Palamut Yapılışı"
Yorum Gönder