Kepekli Ekmek Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 bardak ılık su
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 1,5 su bardağı un
• Ayrıca 3-4 bardak beyaz un
• Yarım su bardağı saf kepek
• 1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI
1 bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 su bardağı unu iyice karıştırıp temiz bir kaba alın ve üzerini kapatın 1 gece bekletin. Diğer malzemeye beklettiğiniz mayayı katın ve iyice yoğurun. Ekmek şeklini verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın üzerine çizikler atıp üstünü kapatın ve 1,5 saat mayalandırın. Üzerine bir fırça ile süt sürüp içinde su bulunan fırında 200 derecede 60 dakika pişirin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Kepekli Ekmek Yapılışı"

Yorum Gönder