MALZEMELER
* 5 su bardağı süt
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı badem
* 3 çorba kaşığı pirinç unu
* Yarım su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Sütü tencereye alın, yarım çay kaşığı tuzu ilave edip ısıtın. Bademi sıcak suda bekletin, kabuklarını soyun. Robottan geçirin. Yarım su bardağı suyla pirinç ununu ıslatın. Tencereye ilave edin. Kalan bademleri de sütün içine ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin, Hindistan cevizini katın. Tüm malzemeleri kaşıkla aynı yönde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince kaselere doldurun.
Alıntıdır.
* 5 su bardağı süt
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı badem
* 3 çorba kaşığı pirinç unu
* Yarım su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Sütü tencereye alın, yarım çay kaşığı tuzu ilave edip ısıtın. Bademi sıcak suda bekletin, kabuklarını soyun. Robottan geçirin. Yarım su bardağı suyla pirinç ununu ıslatın. Tencereye ilave edin. Kalan bademleri de sütün içine ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin, Hindistan cevizini katın. Tüm malzemeleri kaşıkla aynı yönde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince kaselere doldurun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Keşkül Hazırlanışı"
Yorum Gönder