MALZEMELER
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 3 havuç
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 büyük kuru soğan
• 2 kesme şeker
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği kaynar tuzlu suya ıslatıp iki saat bekletin. Bu sürenin sonunda varsa bir düdüklü tencerede veya normal tencerede yeteri kadar suyla yumuşana kadar haşlayın. Bir tencerede piyaz şeklinde doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavurup küp küp doğranmış havuçları ekleyin. Havuçlar iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ve şekerini ekleyip karıştırın ve üzerine kendi suyuyla birlikte mercimeği ve nohutu ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte tutun. Ardından sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 3 havuç
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 büyük kuru soğan
• 2 kesme şeker
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği kaynar tuzlu suya ıslatıp iki saat bekletin. Bu sürenin sonunda varsa bir düdüklü tencerede veya normal tencerede yeteri kadar suyla yumuşana kadar haşlayın. Bir tencerede piyaz şeklinde doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavurup küp küp doğranmış havuçları ekleyin. Havuçlar iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ve şekerini ekleyip karıştırın ve üzerine kendi suyuyla birlikte mercimeği ve nohutu ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte tutun. Ardından sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Nohutlu Mercimek Yemeği Yapılışı"
Yorum Gönder