Zeytinli Focaccia Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 su bardağı ılık su
• Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
• 2 su bardağı buğday unu
• 2 çay kaşığı kuru maya
• 1 su bardağı kadar yeşil kalamata zeytin
• Biraz tuz


HAZIRLANIŞI
Zeytinleri geniş bir bıçakla ezip içinden çekirdeklerini çıkartın, bir kenarda bekletin.
Kuru mayayı un ile karıştırıp ortasını açın, su, zeytinyağı, tuz ve biraz şekerle yumuşak bir hamur kıvamı tutturun. Disk şeklini verip 1 saat ılık bir yerde bekletin. Bu sürenin sonunda hamurunuzu tezgaha alıp biraz yoğurun tekrar disk şeklini verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepside elinizle dikdörtgen şeklini vermeye çalışın. Kalınlığı yaklaşık 1,5cm kadar olmalı. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve 1-2cm aralıklakla parmağınızla bastırarak çukurluklar oluşturun. Üzerine karabiber, deniz tuzu serpip yarım saat kadar üzeri kapalı olarak mayalandırın. 230 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Zeytinli Focaccia Tarifi"

Yorum Gönder