MALZEMELER (4 kişilik)
• Yarım kilo süzme yoğurt
• 2 kaşık normal yoğurt
• 8 kaşık üzüm pekmezi
• 1 çay bardağı kadar kuru üzüm
• 5-6 adet kuru kayısı
• 1 kahve fincanı çam fıstığı
• 1 kahve fincanı yulaf ezmesi
• Yeteri kadar pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yoğurtları ve yulafı iyice birbirine karıştırıp çırpın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 4 çukur kasenin yarısına kadar doldurup üzerine incecik kesilmiş kuru kayısı dilimleri ve kuru üzümleri serpin. Üzerine tekrar yoğurt ilave edin. Yanmaz tabanlı bir tavada fıstıkları kavurun bir kenarda bekletin. Yoğurdun üzerine pekmez gezdirip çam fıstıklarını paylaştırıp ikişer kaşık pekmez dökün. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Alıntıdır.
• Yarım kilo süzme yoğurt
• 2 kaşık normal yoğurt
• 8 kaşık üzüm pekmezi
• 1 çay bardağı kadar kuru üzüm
• 5-6 adet kuru kayısı
• 1 kahve fincanı çam fıstığı
• 1 kahve fincanı yulaf ezmesi
• Yeteri kadar pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yoğurtları ve yulafı iyice birbirine karıştırıp çırpın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 4 çukur kasenin yarısına kadar doldurup üzerine incecik kesilmiş kuru kayısı dilimleri ve kuru üzümleri serpin. Üzerine tekrar yoğurt ilave edin. Yanmaz tabanlı bir tavada fıstıkları kavurun bir kenarda bekletin. Yoğurdun üzerine pekmez gezdirip çam fıstıklarını paylaştırıp ikişer kaşık pekmez dökün. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Pekmez ve Kuru Meyveli Yoğurt Tarifi"
Yorum Gönder