Taze Naneli Kısır Hazırlanışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 su bardağı ince bulgur
• 3 sap taze soğanın yeşil tarafı
• 1 demet taze nane
• 1 adet salatalık
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 limon suyu
• 1 kahve fincanı nar ekşisi
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası, salçanız tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 kahve fincanı kadar ceviz içi



HAZIRLANIŞI
Bulguru iyice yıkayıp süzün. Üzerine bir su bardağı ılık su döküp kabarması için bekleyin. Domatesin ve salatalığın kabuklarını soyup küçücük küpler halinde doğrayın.
Maydanoz ve taze naneyi yıkayıp incecik kesin. Bulgur suyunu çekince salça, taze baharatlar ve kuru baharatları ekleyip iyice karıştırın. Taze soğanı incecik doğrayın ve tüm malzemeyi birlikte harmanlayıp 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine biraz ceviz tanesi serpip servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Taze Naneli Kısır Hazırlanışı"

Yorum Gönder