MALZEMELER
KEK İÇİN
• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 200 gram tereyağı (eritilmiş)
• 1 su bardağı toz şeker
• 5 adet yumurta
• 1 su bardağı hindistan cevizi
• 1 paket kabartma tozu
ELMA SOS İÇİN
• Elma Sos İçin
• 4 yeşil elma rendesi
• 1 limon suyu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Fırını 180 derecede ayarlayıp 25-30 santimlik ortası boş bir kek kalıbını yağlayıp unlayın, hazır olarak kenarda bekletin. Derin bir tencereye elmaların kabuklarını soyup, dilimleyerek koyun. Üzerine suyu ve toz şekeri ilave edip önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pelte gibi olana kadar pişirin. Limon suyunu sıkıp tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Kek için bir kapta un, hindistancevizi ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpın içine erimiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Sırasıyla sütü, diğer kaptaki unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin ve kek kalıbına boşaltın. 1 saat kadar pişirip fırından çıkar çıktmaz elma sosunu üzerine boşaltın ve bir spatula ile düzeltin. Soğuyunca kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
Alıntıdır.
KEK İÇİN
• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 200 gram tereyağı (eritilmiş)
• 1 su bardağı toz şeker
• 5 adet yumurta
• 1 su bardağı hindistan cevizi
• 1 paket kabartma tozu
ELMA SOS İÇİN
• Elma Sos İçin
• 4 yeşil elma rendesi
• 1 limon suyu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Fırını 180 derecede ayarlayıp 25-30 santimlik ortası boş bir kek kalıbını yağlayıp unlayın, hazır olarak kenarda bekletin. Derin bir tencereye elmaların kabuklarını soyup, dilimleyerek koyun. Üzerine suyu ve toz şekeri ilave edip önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pelte gibi olana kadar pişirin. Limon suyunu sıkıp tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Kek için bir kapta un, hindistancevizi ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpın içine erimiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Sırasıyla sütü, diğer kaptaki unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin ve kek kalıbına boşaltın. 1 saat kadar pişirip fırından çıkar çıktmaz elma sosunu üzerine boşaltın ve bir spatula ile düzeltin. Soğuyunca kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Hindistan Cevizli Elma Soslu Kek Tarifi"
Yorum Gönder