MALZEMELER(30 PORSİYON)
• 2 su bardağı un
• 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı kakao
• 1 su bardağı kadar kırık fındık içi
HAZIRLANIŞI
Un, yağ ve şekeri iyice yoğurup yumurta ilave edin. Hamuru bir saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tekrar yoğurup oklava ile yarım santim kalınlığında açın. Hamura fındık kreması sürüp kakao ve kırık fındıkları serpiştirin. Bir ucundan rulo yaparak, şeffaf folyaya sarın ve bir saat buzdolabında bekletin. Rulo hamurdan bir parmak kalınlığında dilimler kesip fırın tepsisine yerleştirin 20 dakika kadar pişirip soğuyunca pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Alıntıdır.
• 2 su bardağı un
• 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı kakao
• 1 su bardağı kadar kırık fındık içi
HAZIRLANIŞI
Un, yağ ve şekeri iyice yoğurup yumurta ilave edin. Hamuru bir saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tekrar yoğurup oklava ile yarım santim kalınlığında açın. Hamura fındık kreması sürüp kakao ve kırık fındıkları serpiştirin. Bir ucundan rulo yaparak, şeffaf folyaya sarın ve bir saat buzdolabında bekletin. Rulo hamurdan bir parmak kalınlığında dilimler kesip fırın tepsisine yerleştirin 20 dakika kadar pişirip soğuyunca pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Rulo Kurabiye Tarifi"
Yorum Gönder