Kakaolu Muzlu Pasta Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
KEK İÇİN
• 2 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 su bardağı toz şeker
• 4 yumurta sarısı
• 4 yumurta akı
• 3-4 yemek kaşığı kakao
• 1 paket vanilya tozu
• 1 paket kabartma tozu
DOLGU MALZEMESİ
• 2 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı un
• 5 yumurta sarısı
• 1 su bardağı toz seker
• 4 muz
SÜSLEME İÇİN 
• 1 litre krem şanti
• Bol miktarda hindistan cevizi tozu


HAZIRLANIŞI
Kek malzemsi yumurta sarısı, şekeri bir kapta çırpın içine sıvıyağ, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Başka bir kapta yumurta akını pofuduk olana kadar iyice çırpın. Her iki malzemeyi yavaşça karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 derecede 40 dakika pişirip soğutun ve kalıptan çıkartın.
Bir misina veya çok keskin pasta bıçağı ile eninden dikkatlice ikiye kesin. Dolgu malzemesi için un, toz şeker ve sütü çırpıp tencereye alıp ocağa alın. Süt ısınınca devamlı karıştırarar yumurta sarılarını tek tek içine kırıp yedirin. İyice kıvam aldığında ocaktan indirin.
Kekin yarısının üzerine bu kremayı düzgünce yayın ve üzerine ince dilimlediğiniz muzları aralıksız sıralayın. Diğer kekin bir yüzün süt ile biraz yumuşatıp diğerinin üzerine kapatın. Tüm pastayı krem şanti ile sıvayıp bolca hindistancevizi serpin. Buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Kakaolu Muzlu Pasta Tarifi"

Yorum Gönder