MALZEMELER
• 2,5-3 su bardağı un
• 200 gram taze kekik
• 1 su bardağı ılık su
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Kekiği yıkayıp kağıt havlu ile fazla suyunu alın. Saplarını temizleyip bir kasede hazır bekletin.
Kekik hariç tüm malzemeyi yoğurun, disk şeklini verip 1 saat mayalandırın. Hamuru tezgaha alıp kekik yapraklarını ekleyip tekrar 5 dakika kadar yoğurun. Cevizden biraz büyük bezeler koparın. Her birini 15 santim çapında bir parmak yüksekliğinde açıp, üzerlerini örtün ve 30 dakika mayalandırın. Yanmaz tavayı ocağa alın, ısınınca her bir hamuru alt üst kızarana kadar orta ateşte pişirip, tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 2,5-3 su bardağı un
• 200 gram taze kekik
• 1 su bardağı ılık su
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Kekiği yıkayıp kağıt havlu ile fazla suyunu alın. Saplarını temizleyip bir kasede hazır bekletin.
Kekik hariç tüm malzemeyi yoğurun, disk şeklini verip 1 saat mayalandırın. Hamuru tezgaha alıp kekik yapraklarını ekleyip tekrar 5 dakika kadar yoğurun. Cevizden biraz büyük bezeler koparın. Her birini 15 santim çapında bir parmak yüksekliğinde açıp, üzerlerini örtün ve 30 dakika mayalandırın. Yanmaz tavayı ocağa alın, ısınınca her bir hamuru alt üst kızarana kadar orta ateşte pişirip, tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kekikli Bazlama"
Yorum Gönder