Turunç Reçeli

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kilo turunçgil (portakal veya mandalina da olabilir)
• 1 kg. şeker,
• 2 su bardağı su
• 1 limon suyu



HAZIRLANIŞI
• Meyveleri yıkayıp ikabuklarını biraz rendeleyin. Kabuklarıyla birlikte isterseniz küp isterseniz dilim dilim doğrayın. Tencereye aktarıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 30 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve soğuk su olan bir kaba aktarıp 24 saat buzdolabında bekletin. Şeker ve suyu kaynatıp şerbet kıvamına geldiğinde daha önce haşladığınız meyvelerin suyunu süzüp ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kavanozlara aktarın.

Alıntıdır.

0 Responses to "Turunç Reçeli"

Yorum Gönder