Mercimekli Mantı Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 2,5 su bardağı un
• 1 yumurta
• Yarım su bardağı su
• Bir çay kaşığı kadar tuz
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 100 gram tereyağı
• 100 gram İzmir tulum peyniri
• 1 demet maydanoz
• Yeteri kadar kırmızı toz biber
• Yeteri kadar kuru nane
• 2 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI
Hamur için un, yumurta, tuz ve suyla sert bir hamur elde edip disk şeklini verin ve üzerini kapatıp dinlendirin. Sonra ezgaha alıp 10 bezeye ayırın. Mantının harcı için mercimeği haşlayın. Suyunu atmayın. Katılaşan mercimeğe rendelenmiş peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Hamur bezelerinden birini incecik açın ve 4-5 santim olacak şekilde orta büyüklükte kareler kesin. Bu karelerin ortasına harçtan koyup üçgen olacak şekilde kapatın ve un serpilmiş tepsiye alın. Mantıları bir saat sonra ters çevirin ve her iki tarafının kurumasını sağlayın.Tencereye 2 su bardağı tavuk suyu, mercimeğin süzülmüş olan suyu ve 2 su bardağı duru su koyup kaynatın. Kaynayınca mantıları içine atıp arhaşlayın. Tabaklara suyunu süzüp servis yapın. Tereyağını eritip içine kırmızı toz biber ve kuru naneni ekleyin. Mantıların üzerinde yeteri kadar gezdirip sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Mercimekli Mantı Tarifi"

Yorum Gönder