Bezelyeli Pilav Tarifi

Author: cnyt // Category:



Bezelyeli garnitür için:
250 gram sultani bezelye
1 su bardağı tane bezelye
Yeteri kadar su
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
10 dilim salam, Yarım demet kıyılmış maydanoz, Tuz, karabiber

Pilav için:
3 su bardağı baldo pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu, 1 adet kesmeşeker, tuz



Üzerine:
1 adet haşlanmış yumurta PİLAV için, pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine pirinci ilave edip beyazlaşana kadar kavurun. Su, limon suyu, kesmeşeker ve tuzunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan tuzlu ve karbonatlı suda sultani bezelye ve tane bezelyeyi birlikte 15 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip bezelyeleri 5 dakika sote edin. Üzerine tuz, karabiber, sarmısak ve dörde böldüğünüz salam dilimlerini ekleyin. 2-3 dakika daha sote edin. Yarım demet kıyılmış maydanozu da ekleyip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız pilavın üzerine bezeleyeli karışımı dökün. Haşlanmış ve dilimlenmiş bir yumurta ile süsleyerek servis yapın


Alıntıdır.

0 Responses to "Bezelyeli Pilav Tarifi"

Yorum Gönder