MALZEMELER
600 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. İçine tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tereyağında beş dakika soteleyin. Üzerine tuz, arzu ettiğiniz baharatları ve salçayı koyup karıştırın, ocaktan alın. Kıymalı harçtan köfteler yapın, ortasını oyup sebzeleri içine koyun. Üzerini bir kapak gibi köfte harcı ile kapatıp fırın tepsisine dizin. Üzerine çok az su koyup 20 dakika kadar pişirin.
0 Responses to "Sebzeli Köfte Yemeği tarifi"
Yorum Gönder