Malzeme listesi
- 6-8 adet kırmızı uzun dolma biber
(Tarhana biberi ya da salçalık biber de denir.)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
HAZIRLANIŞI
Kırmızı biberleri yıkayıp kağıt peçeteyle iyice kurulayın. Çatalla birkaç yerlerinden delin. Ocak üzerinde, fırın ızgarasında ya da mangalda çevire çevire közleyin. Bir tabağa alıp zarlarını soyun.
Yumurtaları çukur bir kaba kırıp çatalla iyice çırpın. Bir başka tabağa un ve tuzu koyup karıştırın. Yanmaz yapışmaz bir teflon tavaya ayçiçek yağını koyun. Orta ısılı ateşte kızdırın.
Biberleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da una iyice bulayın. Kaldırıp silkeleyin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis tabağına alın. İsterseniz üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirerek servise sunun.
Alıntıdır.
- 6-8 adet kırmızı uzun dolma biber
(Tarhana biberi ya da salçalık biber de denir.)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
HAZIRLANIŞI
Kırmızı biberleri yıkayıp kağıt peçeteyle iyice kurulayın. Çatalla birkaç yerlerinden delin. Ocak üzerinde, fırın ızgarasında ya da mangalda çevire çevire közleyin. Bir tabağa alıp zarlarını soyun.
Yumurtaları çukur bir kaba kırıp çatalla iyice çırpın. Bir başka tabağa un ve tuzu koyup karıştırın. Yanmaz yapışmaz bir teflon tavaya ayçiçek yağını koyun. Orta ısılı ateşte kızdırın.
Biberleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da una iyice bulayın. Kaldırıp silkeleyin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis tabağına alın. İsterseniz üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirerek servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Biberli Yugoslav Kızartması Hazırlanışı"
Yorum Gönder