Malzeme listesi
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 2 çay bardağı pekmez
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir teflon tencereye 2 bardak su koyup tuzu katın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Su kaynar kaynamaz mısır ununu azar azar ve bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Ateşi kısın ve sürekli karıştırın.
Birkaç dakika sonra mısır unu toplanıp hamur haline gelecek ve kaşık zor hareket etmeye başlayacaktır.
Birkaç dakika daha mısır unu hamurunu zorlanarak da olsa çevirerek pişirin. Sonra ocaktan alın.
(Eskiden hamurun üzerine bir köz parçası koyulurdu. Eğer bu köz parçası hamura yapışmazsa, pişmiş demekti.)
Pişen hamur sıcakken üzerine ceviz içini katıp, tekrar karıştırın.
Kaşık yardımıyla uzun, oval helva gibi parçalara ayırıp, servis tabağına koyun.
Üzerine ılıkken pekmezi gezdirip servise sunun.
Alıntıdır.
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 2 çay bardağı pekmez
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir teflon tencereye 2 bardak su koyup tuzu katın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Su kaynar kaynamaz mısır ununu azar azar ve bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Ateşi kısın ve sürekli karıştırın.
Birkaç dakika sonra mısır unu toplanıp hamur haline gelecek ve kaşık zor hareket etmeye başlayacaktır.
Birkaç dakika daha mısır unu hamurunu zorlanarak da olsa çevirerek pişirin. Sonra ocaktan alın.
(Eskiden hamurun üzerine bir köz parçası koyulurdu. Eğer bu köz parçası hamura yapışmazsa, pişmiş demekti.)
Pişen hamur sıcakken üzerine ceviz içini katıp, tekrar karıştırın.
Kaşık yardımıyla uzun, oval helva gibi parçalara ayırıp, servis tabağına koyun.
Üzerine ılıkken pekmezi gezdirip servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı Yapımı"
Yorum Gönder