Elmalı Milföy Tarifi
Author: cnyt // Category: elma, elmalı milföy tarifi, Kekler - Pastalar vs.., Meyvalar, meyve, milföy, tarif
Malzemeler (4 Kişilik)
6 adet milföy hamuru
3 adet elma
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı şeker
Tarçın
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin. Bir tavanın içine elmaları, 1 çay bardağı suyu, 2 çorba kaşığı şekeri ve tereyağını ekleyip birlikte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kıyılmış cevizin içine tarçın ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurunun içine elmalı harçtan koyup kenarlarını zarf gibi kapatın ama çok bastırmayın. Fırın tepsisine sırayla dizin ve 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çıkınca üzerine pudra şekerini serpip ılık olarak servis yapın. Çıtır çıtır lezzetli bir tatlı, denemenizi öneririm.
Alıntıdır.
0 Responses to "Elmalı Milföy Tarifi"
Yorum Gönder