Püreli Köfte tarifi

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler (4 Kişilik) 500 gram kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kekik 3 dilim ekmek 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3 dal maydanoz Tuz, karabiber Püresi için: 2 adet patates 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi 1 çay bardağı süt Yapılışı: Soğanı ince ince rendeleyin, üzerine kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış maydanozu, ıslatılıp ve suyu sıkılmış ekmekleri koyup yoğurmaya başlayın. Baharatını ve zeytinyağını da ekleyin, kıyma harcını çok iyi yoğurun. Elinizle parçalar kopartıp şekil verin ve az yağlı bir tavada iki yüzünü de kızartın. Tabağa alıp sıcak tutun. Bir tarafta da patatesleri haşlayıp sıcakken hemen ezin. İçine tereyağını, kaşar peynir rendesini koyup, süt ilave ederek iyice karıştırın. Ve köftelerle birlikte servis tabağına sıcak sıcak koyup ikram edin. Alıntıdır.

0 Responses to "Püreli Köfte tarifi"

Yorum Gönder