Güveçte Kebap Tarifi
Author: cnyt // Category: bonfile, dana eti, Et Yemekleri, güveç, güveçte kebap tarifi, hazırlamak, kebap, tarif
Malzemeler (6 Kişilik)
2 patates
500 gram dana bonfile
3 çorba kaşığı yoğurt
3 sivribiber
2 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Patatesleri soyup çok ince bir şekilde doğrayın. 5 dakika kadar suyun içinde bekletin. Süzüp iyice kurulayın. Fırın tepsisinde 200 derecede 20 dakika kızartın. Bu arada büyük bir tavada uzun çubuklar halinde doğranmış etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını ekleyip karıştırın. Şeritler halinde doğranmış domates ve biberleri de ekleyipharmanlayın.5 dakika daha pişirin. Güveç kaplarının içine kızarmış patatesleri üzerine bir miktar yoğurdu ve en üste de pişirdiğiniz etleri koyun. Fırında 10 dakika pişirip sıcak olarak sofraya getirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Güveçte Kebap Tarifi"
Yorum Gönder