Üzümlü ve Sebzeli Pilav tarifi

Author: cnyt // Category: , , , , , ,
6 kişilik Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı köri 1 çay bardağı kuş üzümü 2 su bardağı tavuk suyu 4 dal taze soğan 200 gram taze fasulye 1 kırmızı çan biber Tuz ve karabiber Yapılışı: Pirinci tereyağında iyice kavrulduktan sonra köri , kuş üzümü ve tavuk suyunu üzerine ilave edin. Tuz, karabiberle tatlandırıp kapağını kapatın ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Diğer tarafta kırmızıbiberi, taze soğanı ve taze fasulyeyi az yağda sote edin. Pilavı bir servis tabağına alıp üzerine sote edilmiş sebzeleri yerleştirip süsleyin. Sıcak olarak servis yapılan bu pilavı istediğiniz sebzelerle de yapabilirsiniz . Alıntıdır.

0 Responses to "Üzümlü ve Sebzeli Pilav tarifi"

Yorum Gönder