Pancake Yapımı

Author: cnyt // Category:



MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı elenmiş un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı



Hazırlanışı: Ayçiçeği yağı dışında tüm malzemeyi çırpma kabına alın. - Mikserle topaksız ve akışkan kıvamı yakalayıncaya kadar çırpın. - Grilliant'ı fırçayla yağlayın ve 3. seviyede kızdırın. Hamurdan varsa küçük kepçe ya da servis kaşığıyla alarak kızgın Grilliant'a dökün. - Hamurunuzun üzerinde gözenekler oluşmaya başlayınca spatula yardımıyla diğer yüzünü çevirin. - Her iki yüz de aynı derecede kızarınca servis tabağına alın. - İsteğe göre marmelat, reçel, sürme çikolata veya balla servis yapabilirsiniz.


Alıntıdır.

0 Responses to "Pancake Yapımı"

Yorum Gönder