Magicook'la Tavuklu Güveç Tarifi

Author: cnyt // Category:




MALZEMELER 4 kişilik
8 parça tavuk kanat
1 adet patlıcan
2 adet orta boy kabak
2 adet salçalık kırmızı biber
1 adet büyük boy havuç
1 çorba kaşığı hazır biber sos (ajvar)
Birkaç dal taze kekik 4 diş sarımsak


Hazırlanışı: Tavuk kanatlarını Magicook'un haznesine yerleştirin. Magicook açma düğmesine basıp menüden ''güveç'' modunu seçin ve ''başla''ya basıp çalıştırın. Tavuk etleri ile hazır biber sosu hazneye aktarın. 5 dakika boyunca kavurun. Daha sonra üzerine sırasıyla doğranmış patlıcan, dilimlenmiş havuç, kırmızı biber, kabak ve sarımsakları yerleştirin. Üzerine 2 cup su ilave edin. Magicook'un kapağını kapatın. Magicook 25 dakika boyunca 160- 180C arasında har ateşte pişirme yapar, arkasından 20 dakika 130-150C arasında normal pişirme yapıp, daha sonra 80-100C arasında demlenme modunda çalışır. Bu yemek için har ateşte pişirme zamanından sonra normal pişirmeye geçtiğinde ''pişirme zamanı''ndan 20 dakikayı ayarlayın. Pişirme işlemi bittikten sonra Magicook, kendini otomatik olarak kapatıp sıcak modunu çalıştırır. Siz servis yapıncaya kadar güvecinizi sıcak tutar.



Alıntıdır.

0 Responses to "Magicook'la Tavuklu Güveç Tarifi"

Yorum Gönder