Malzeme listesi
- 1 su bardağı pekmez
(dut, üzüm veya keçiboynuzu pekmezi de kullanabilirsiniz)
- 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 su bardağı soğuk su
- Yarım su bardağı tozşeker
HAZIRLANIŞI
Mısır nişastasını derin bir kaba aktarıp üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Nişastayı, tel bir çırpacak yardımıyla sürekli karıştırarak, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar ezin. Üzerine kalan 2 su bardağı suyu, şekeri ve pekmezi de ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Bu nişastalı pekmezli suyu orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yine sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pekmezli pelteyi ister kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine, ister geniş ve kenarları yüksek bir servis tabağına aktarın. Soğuması için buzdolabında 3-4 saat bekletin. Üzerini fıstık, fındık ya da cevizle süsleyerek servise sunun.
Alıntıdır.
- 1 su bardağı pekmez
(dut, üzüm veya keçiboynuzu pekmezi de kullanabilirsiniz)
- 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 su bardağı soğuk su
- Yarım su bardağı tozşeker
HAZIRLANIŞI
Mısır nişastasını derin bir kaba aktarıp üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Nişastayı, tel bir çırpacak yardımıyla sürekli karıştırarak, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar ezin. Üzerine kalan 2 su bardağı suyu, şekeri ve pekmezi de ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Bu nişastalı pekmezli suyu orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yine sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pekmezli pelteyi ister kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine, ister geniş ve kenarları yüksek bir servis tabağına aktarın. Soğuması için buzdolabında 3-4 saat bekletin. Üzerini fıstık, fındık ya da cevizle süsleyerek servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Pekmez Peltesi (Antakya) Yapımı"
Yorum Gönder