Albondigas Köfte (İspanya)

Author: cnyt // Category: , , , , ,
Malzeme: 4 kişilik Köfte harcı: 600 gr.kıyma 1 dlim ıslatılmış ekmek içi veya galeta unu 1 yumurta 2 diş sarımsak ince doğranmış 1 tatlı kaşığı tuz Kıyılmış maydonoz 1 çay kaşığı kekik (mevsiminde taze kekik) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı un. Kızartma yağı. Sos için: 750 gr.domates püresi 2 diş sarımsak dövülmüş 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 adet defne yaprağı 2 çorba kaşığı zeytinyağ 1 çorba kaşığı balzamik sirke 1 tatlı kaşığı biberiye 1 çaykaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı • Kıymaya köfte malzemesinin hepsini ekleyip iyice yoğurunuz. • Yoğurduğunuz kıymayı ceviz iriliğinde yuvarlak köfteler haline getiriniz. • Bir tepsiye unu serpiniz . • Köfteleri una bulayınız. • Derin bir tavada yağı kızdırınız. • Köftelerin rengi koyulaşana kadar kızartınız. • Kızaran köfteleri delikli kepçeyle yağını süzerek bir kenarda bekletiniz. • Sos yapımına zeytinyağında soğanları sarartarak başlayınız. • Domates ve sarımsağı ekleyiniz. • Balzamik sirkeyi ekledikten sonra kaynamaya bırakınız. • Pişmesine yakın baharatları ekleyiniz ve sosunuz pişince altını kapatınız. • Fırında ısıttığınız güveçlerinize sosu döküp üzerine köfteleri koyunuz. • Afiyet olsun. Alıntıdır.

0 Responses to "Albondigas Köfte (İspanya)"

Yorum Gönder