Hasta Çorbası Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler (6 Kişilik) Yarım kilo tavuk eti 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak Tuz, karabiber Üzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı: 6 su bardağı suyla tavuk etlerini 20 dakika pişiriyoruz. Süzgeçten geçirip tavuk suyunu ayırıyoruz. Tavuk etlerini de iri parçalara bölüyoruz. Tencereye unu ve tereyağın ıkoyup 3 dakika kavuruyoruz. Üzerine süzülmüş tavuk suyunu koyup kaynatıyoruz. Koyulaşınca içine irice doğradığımız tavuk parçalarını koyuyoruz. Servis yapılacağı zaman tereyağı yakıp, pul biberle kızdırıp çorbanın üzerine döküp servis yapıyoruz. Alıntıdır.

0 Responses to "Hasta Çorbası Tarifi"

Yorum Gönder