Çikolatalı Kâgıt Helva Pastası Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler (6 Kişilik) 5 kâğıt helva 120 gram bitter çikolata Kreması için: 2 yumurta sarısı 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı şeker 2 paket vanilya 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası Yapılışı: Öncelikle kreması için tencerenin içine yumurta sarısını, unu, şekeri ve sütü koyup iyice karıştırın. Ocağa alın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz sulu olursa buğday nişastasını suyla açın ve içine döküp 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kâğıt helvalarından bir tanesini servis tabağına alıp üzerine kremanın bir kısmını koyun. 5 katı aralarına krema koyarak kat kat döşeyin. En üstüne kalan kremadan koyup dolapta 1 saat bekletin. Servis yaparken üzerini eritilmiş bitter çikolatayla süsleyin. Alıntıdır.

0 Responses to "Çikolatalı Kâgıt Helva Pastası Tarifi"

Yorum Gönder