Dondurmalı Vişne Tatlısı
Author: cnyt // Category: dondurma, Dondurmalar, dondurmalı vişne tatlısı, tarif, Tatlılar, vişne
Malzemeler:(6-8 kişilik)
125 gram margarin
1 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
500 gram vişne
Üzerine: Vanilyalı dondurma
yapılışı:
Oda sıcaklığında margarini bir kaba aktarın. Üzerine un ve 1 su bardağı tozşekeri katıp, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin dondurucuya alın. Bu arada vişnelerin saplarını ayıklayın. Isıya dayanıklı cam bir kaba sıralayın. Üzerine kalan 1 su bardağı tozşekeri serpin. Ardından donmuş hamuru rendeleyip, vişnelerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ilınan tatlıyı dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Dondurmalı Vişne Tatlısı"
Yorum Gönder