Etli Ekmek
Author: cnyt // Category: etli ekmek, Kıyma, konya, tarif, yöresel lezzetler, yöresel yemekler
Malzemeler
Hamur için: 1 kg un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
Üzerine: Tereyağı
İçine: 400 gram kıyma
1 adet kıyılmış soğan
Tuz, karabiber
Yarım kahve fincanı su
2’şer adet doğranmış domates ve sivri biber
2 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
Üzerine: Tereyağı
Yapılışı
Hamur için, unu derin bir kaba koyun. Mayayı ılık suda tozşekerle kabartın. Una, tuz ve yumurta ilave edip, mayalı su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ayrı bir yerde iç malzemesini karıştırın. Hamurların yarısının üzerlerine kıymalı malzemeyi yayın. Kalan hamurları da üzerlerine örtüp, iyice bastırarak yapıştırın. Sacda ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirerek, tereyağı ile yağlayın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Etli Ekmek"
Yorum Gönder