Patlıcan Kebabı Tarifi
Author: cnyt // Category: kebab, patlıcan, patlıcan kebabı, sebze, Sebzeler, tarif
Malzemeler:
500 gram kıyma
1 kilo patlıcan
Kırmızı biber
2 soğan
1 kilo domates
2-3 diş sarmısak
Tuz
5 adet biber
1 bardak sıvı yağ
Yapılışı:
Soğanı ve sarmısakları rendeleyin. İçine kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Patlıcanları halkalar halinde kesin. Köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip, çöp şiş geçirin. Domatesleri küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soğanı da ekleyin ve patlıcanların üzerine dökün. Yeşil biberleri de üzerine ilave edin. Son olarakta sıvı yağı malzemenin üzerinde gezdirerek dökün. 300 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Patlıcan Kebabı Tarifi"
Yorum Gönder