Tahinli Kurabiye Tarifi
Author: cnyt // Category: Kekler - Pastalar vs.., kurabiye, tahin, tahinli kurabiye, tarif
Malzemeler
250 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
10 çorba kaşığı tahin
Yarım limonun suyu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Pudraşekeri
Yapılışı
Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yoğurt ve limon suyunu koyup karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirip üçe bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkalara eşit miktarda tahin sürün. Tahinin üzerine tozşekeri serpin. Hamurları üçgen şeklinde 12 eşit parçaya bölün. Hamurları kalın kenardan ince tarafına doğru sigara böreği şeklinde sarın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tahinli Kurabiye Tarifi"
Yorum Gönder