Tam Buğday Unlu Kurabiye
Author: cnyt // Category: buğday, Kekler - Pastalar vs.., kurabiye, tam, tarif, unlu
Malzemeler
2 su bardağı tam buğday unu
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 kahve fincan ayıklanmış ayçekirdeği
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
2 çay kaşığı bal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
1 çay bardağı ayıklanmış ayçekirdeği
Yapılışı
Derin bir kapta buğday unu, tuz, vanilya, kabartma tozu, pudraşekeri ve ayçekirdeğini karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, süt, bal ve zeytinyağını karıştırın. Daha sonra iki karışımı birleştirin ve tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurun. Düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Hamurdan arzunuza göre seçtiğiniz kalıpla şekiller çıkarın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin ve üzerlerine ayıklanmış ayçekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tam Buğday Unlu Kurabiye"
Yorum Gönder