Malzemeler:
5 avuç baldo pirinc
100 gr file badem
3 çorba kaşığı mısırözü yağı
75 gr tereyağ
2-3 tutam toz şeker
4 bardak tavuk suyu
Tuz
Pirincinizi üstünü örtecek kadar sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuz koyarak ıslayın ve yarım saat bekletin -Rengi pürüzsüz olana kadar iyice durulayın -Pilavı pişireceğiniz tencereye mısırözü yağını koyun , bademleri ekleyin , birkaç dakika kavurun ve çıkarıp kenarda bekletin -Tencerede kalan mısır özü yağına tereyağını koyun, pirinci ve tuzu ekleyin , kırmadan kavurun -Daha sonra file bademleri, 3 tutam şeker ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın, kaynamaya başladığında ateşi kısıp ağzını kapatıp 15 dakika kadar çektirin -Suyunu çekince ateşten alın, ağzını açın 1 kez dışarıdan içe dogru karıştırın ve ağzı kapalı 5 dakika daha dinlendirin servis ederken dereotu da kullanabilirsiniz
Alıntıdır.
Bu Site Sizlerin..
Sizlerde fikirlerinizi bizimle paylaşabilir, dilerseniz size özel tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Maille gönderdiğiniz tariflerinizi hemen bu sitede yayınlıyalım. Şimdiden hepinize teşekkürler.. Mail adresimiz excitingphotos.blogspot@hotmail.com
Blog Archive
- Haziran (16)
- Mayıs (65)
- Kasım (1)
- Ağustos (65)
- Temmuz (69)
- Haziran (30)
- Nisan (4)
- Mart (58)
- Şubat (266)
- Ocak (1)
- Eylül (79)
- Aralık (23)
- Kasım (36)
- Ekim (145)
- Eylül (212)
- Ağustos (206)
- Temmuz (67)
- Haziran (55)
- Mayıs (62)
- Nisan (142)
- Mart (171)
- Şubat (237)
- Ocak (262)
- Aralık (530)
- Kasım (497)
- Ekim (601)
Labels
- Aperatifler (46)
- Baklagiller (49)
- BİTKİLERE DAİR (11)
- Börekler (205)
- Ciğer (10)
- Corbalar (281)
- Çikolata (10)
- Deniz Ürünleri (149)
- Diğer Tarifler (22)
- Dondurmalar (31)
- Dünya Mutfağı (20)
- Dürüm (2)
- Ekmekler (53)
- Et Yemekleri (120)
- Gazetede Çıkan Haberlerim (2)
- Hamburger - Sandviçler (9)
- İçecekler (25)
- Kahvaltılıklar (7)
- Kekler - Pastalar vs.. (475)
- Kıyma (32)
- Kompostolar (10)
- Köfteler (180)
- Kremalar (29)
- Krep (4)
- Kuzu Eti (141)
- Makarnalar (87)
- Meyvalar (118)
- Mezeler (11)
- Pastırma (5)
- Peynir-Yoğurt (22)
- Pide - Pizza (55)
- Pilav - Bulgur (175)
- Poğaça (6)
- PÜF NOKTALAR (50)
- Reçel - Marmelat (37)
- Sakatat (1)
- Salatalar (198)
- Sarma - Dolmalar (98)
- Sebzeler (333)
- Sevgililer Gününe Özel (2)
- Sosis (7)
- Soslar (22)
- Sucuk (2)
- Sufle (6)
- Sütlü tatlılar (66)
- Tatlılar (288)
- Tavuk - Hindi vs.. (250)
- Turşular (22)
- Tuzlular vs.. (133)
- Yemek Adına (97)
- Yemek Videoları (1)
- Yoğurt (8)
- Yumurta (44)
- ZEYTİN (5)
0 Responses to "Bademli Pilav Tarif"
Yorum Gönder