Çerkez Tavuğu

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler: 1 bütün tavuk 1 orta boy patates 1 küçük boy kuru soğan 1 adet havuç 1,5 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı su Cevizli harç: 400 gr. ceviz içi 2 dilim bayat beyaz ekmek içi 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 4 diş sarımsak 2 çay kaşığı tuz 2 su bardağı tavuk suyu Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun.5 su bardağı su,kabukları soyulmuş 1 adet patates,1 havuç ve 1 soğanı ilave edip haşlanmaya bırakın.Su kaynamaya başlayınca,üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın.Tavuk hafifçe yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edin.İyice yumuşayana kadar,tencerenin kapağı kapalı olarak , orta ateşte pişirin. Pişen tavuğun suyunu süzün.Soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkarın , etlerini küçük parçalara ayırın. 400 gr.ceviz içini,öğütücüden geçirerek, un haline getirin. 2 dilim bayat ekmek içini, tavuk suyunda yumuşatın.Sonra suyunu sıkın ve cevize ilave edin.Pütürsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,4 diş ezilmiş sarımsak ve2 çay kaşığı tuzu ilave edin ve iyice yoğurun. Yaklaşık 2 su bardağı ılık tavuk suyunu kaşıkla yedirerek harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltin. Ayıklanmış tavuk parçalarını servis tabağına yerleştirin.Harcın yarısından fazlasını alıp tavuk parçalarıyla iyice karıştırın.Geri kalan sosu üzerine döküp tavuklar gözükmeyecek şekilde iyice sıvayın. Arzu ederseniz üzerine pulbiberli zeytinyağ gezdirerek servis yapın. Alıntıdır.

0 Responses to "Çerkez Tavuğu"

Yorum Gönder