Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
2 su bardağı pirinç
10-15 adet mantar
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ
½ demet dereotu
Tuz-karabiber
Pirinçleri ılık suda bir sure bekletip,duru suyu çıkana kadar yıkayın,süzülmeye bırakın.
2 çorba kaşığı tereyağını pilav tenceresinde eritin.İnce doğradığınız mantarları içine ekleyip mantarlar bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurun.Süzülmüş pirinçleri ve tuzu ekleyin.Tuz pirinçlerin kırılmasını engeller. 2-3 dakika daha çevirin.3 bardak sıcak suyunu koyup ,tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kapağını kapatıp once harlı,sonra hafif ateşte pişirin.Suyunu çekince altını kapatıp, içine ince doğradığınız dereotunu koyun.ağzı kapalı şekilde demlenmeye bırakın.
Milföyü ,unlu bir zeminde merdane ile yaklaşık 2 mm.kalınlığında incelterek açın.Düzçukur bir fırın kabını hafifçe yağlayın,açtığınız milföyü ortalayarak yerleştirin.Soğumuş olan pilavı karıştırıp,hamurun ortasına tepeleme olarak boşaltın.Hamurun açıkta kalan kısımlarını pilavın üzerine bohça katlar gibi kapatın.Üst kısmında hamuru birleştirip birbirine yapıştırın ve böylece bir kubbe oluşturun. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika ,hamur altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Alıntıdır.
Bu Site Sizlerin..
Sizlerde fikirlerinizi bizimle paylaşabilir, dilerseniz size özel tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Maille gönderdiğiniz tariflerinizi hemen bu sitede yayınlıyalım. Şimdiden hepinize teşekkürler.. Mail adresimiz excitingphotos.blogspot@hotmail.com
Blog Archive
- Haziran (16)
- Mayıs (65)
- Kasım (1)
- Ağustos (65)
- Temmuz (69)
- Haziran (30)
- Nisan (4)
- Mart (58)
- Şubat (266)
- Ocak (1)
- Eylül (79)
- Aralık (23)
- Kasım (36)
- Ekim (145)
- Eylül (212)
- Ağustos (206)
- Temmuz (67)
- Haziran (55)
- Mayıs (62)
- Nisan (142)
- Mart (171)
- Şubat (237)
- Ocak (262)
- Aralık (530)
- Kasım (497)
- Ekim (601)
Labels
- Aperatifler (46)
- Baklagiller (49)
- BİTKİLERE DAİR (11)
- Börekler (205)
- Ciğer (10)
- Corbalar (281)
- Çikolata (10)
- Deniz Ürünleri (149)
- Diğer Tarifler (22)
- Dondurmalar (31)
- Dünya Mutfağı (20)
- Dürüm (2)
- Ekmekler (53)
- Et Yemekleri (120)
- Gazetede Çıkan Haberlerim (2)
- Hamburger - Sandviçler (9)
- İçecekler (25)
- Kahvaltılıklar (7)
- Kekler - Pastalar vs.. (475)
- Kıyma (32)
- Kompostolar (10)
- Köfteler (180)
- Kremalar (29)
- Krep (4)
- Kuzu Eti (141)
- Makarnalar (87)
- Meyvalar (118)
- Mezeler (11)
- Pastırma (5)
- Peynir-Yoğurt (22)
- Pide - Pizza (55)
- Pilav - Bulgur (175)
- Poğaça (6)
- PÜF NOKTALAR (50)
- Reçel - Marmelat (37)
- Sakatat (1)
- Salatalar (198)
- Sarma - Dolmalar (98)
- Sebzeler (333)
- Sevgililer Gününe Özel (2)
- Sosis (7)
- Soslar (22)
- Sucuk (2)
- Sufle (6)
- Sütlü tatlılar (66)
- Tatlılar (288)
- Tavuk - Hindi vs.. (250)
- Turşular (22)
- Tuzlular vs.. (133)
- Yemek Adına (97)
- Yemek Videoları (1)
- Yoğurt (8)
- Yumurta (44)
- ZEYTİN (5)
0 Responses to "Perde Pilavı"
Yorum Gönder