Malzemeler
1 kg. kontrafile, ince şeritler halinde kesilmiş
400 gr. mantar
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
150 gr. krema veya yoğurt
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 muskat rendesi
Tuz – karabiber
2 bardak su
Eti ince şeritler halinde kesin.
Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Mantarları temizleyip ince kesin.
Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Etleri ilave edip, kahverengi olana kadar çevirin. Sonra yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edin. Ateşin altını biraz kısın ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra 2 bardak su ve 1 yemek kaşığı hardalı ekleyin ve hardal iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Sonra kapağını kapatın ve tekrar pişmeye bırakın.
Etler yumuşayıp, suyunu biraz çekince mantarları ekleyin. Gerekiyorsa biraz daha su ilave edin. Kalın bir sos kıvamına gelene kadar kaynatın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile sosu bağlayın.
Bu arada bir karıştırma kabında kremayı veya yoğurdu, 1 yemek kaşığı unu ve etin suyundan birkaç kaşık karıştırın. Unu iyice yedirin ve etlere ekleyin. Bütün malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar, 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
İnce kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.
Alıntıdır.
Bu Site Sizlerin..
Sizlerde fikirlerinizi bizimle paylaşabilir, dilerseniz size özel tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Maille gönderdiğiniz tariflerinizi hemen bu sitede yayınlıyalım. Şimdiden hepinize teşekkürler.. Mail adresimiz excitingphotos.blogspot@hotmail.com
Blog Archive
- Haziran (16)
- Mayıs (65)
- Kasım (1)
- Ağustos (65)
- Temmuz (69)
- Haziran (30)
- Nisan (4)
- Mart (58)
- Şubat (266)
- Ocak (1)
- Eylül (79)
- Aralık (23)
- Kasım (36)
- Ekim (145)
- Eylül (212)
- Ağustos (206)
- Temmuz (67)
- Haziran (55)
- Mayıs (62)
- Nisan (142)
- Mart (171)
- Şubat (237)
- Ocak (262)
- Aralık (530)
- Kasım (497)
- Ekim (601)
Labels
- Aperatifler (46)
- Baklagiller (49)
- BİTKİLERE DAİR (11)
- Börekler (205)
- Ciğer (10)
- Corbalar (281)
- Çikolata (10)
- Deniz Ürünleri (149)
- Diğer Tarifler (22)
- Dondurmalar (31)
- Dünya Mutfağı (20)
- Dürüm (2)
- Ekmekler (53)
- Et Yemekleri (120)
- Gazetede Çıkan Haberlerim (2)
- Hamburger - Sandviçler (9)
- İçecekler (25)
- Kahvaltılıklar (7)
- Kekler - Pastalar vs.. (475)
- Kıyma (32)
- Kompostolar (10)
- Köfteler (180)
- Kremalar (29)
- Krep (4)
- Kuzu Eti (141)
- Makarnalar (87)
- Meyvalar (118)
- Mezeler (11)
- Pastırma (5)
- Peynir-Yoğurt (22)
- Pide - Pizza (55)
- Pilav - Bulgur (175)
- Poğaça (6)
- PÜF NOKTALAR (50)
- Reçel - Marmelat (37)
- Sakatat (1)
- Salatalar (198)
- Sarma - Dolmalar (98)
- Sebzeler (333)
- Sevgililer Gününe Özel (2)
- Sosis (7)
- Soslar (22)
- Sucuk (2)
- Sufle (6)
- Sütlü tatlılar (66)
- Tatlılar (288)
- Tavuk - Hindi vs.. (250)
- Turşular (22)
- Tuzlular vs.. (133)
- Yemek Adına (97)
- Yemek Videoları (1)
- Yoğurt (8)
- Yumurta (44)
- ZEYTİN (5)
0 Responses to "Boeuf Stroganof"
Yorum Gönder