Yelpaze Patates Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 3 adet büyük patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak 1-2 dal biberiye Deniz tuzu – karabiber Fırınınızı 230 dereceye ayarlayın. Patateslerin alt tarafından ince bir parça kesin. Bu patatesleri tepside düzgün durup sallanmamalarını sağlayacak. Patatesleri kestiğiniz tarafından tezgahınıza koyun ve keskin bir bıçak yardımıyla üst yüzeyini, enine ince ince kesin. Bu kesikleri bir yanın dibinden diğer yanın dibine kadar olmasına, ama patatesin alt yüzeyini kesmemeye dikkat edin. Bunun için patatesin iki yanına çubuklar koyabilirsiniz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup, sadece tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutun ve sonra kenara alın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağının kullanarak elinizle patatesleri yağlayın. Fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda fırından alın ve tereyağlı karışımın 1/2 sini kullanarak, fırça yardımıyla patateslere sürün. Dilimlerin arasınında tereyağına bulaştığından emin olun. Tekrar fırına koyup 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Üstüne deniz tuzu ve karabiber serpin ve bir 15- 20 dakika daha üstü kızarana kadar pişirin. Üstüne ince kıyılmış biberiye serperek servis edebilirsiniz. Alıntıdır.

0 Responses to "Yelpaze Patates Tarifi"

Yorum Gönder