Frambuaz Soslu Muhallebi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(4-5 kişilik)
1 kg. süt
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 dövülmüş damla sakızı
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

sosu için
Yarım kutu dondurulmuş frambuaz
Yarım su bardağı toz şekeri




HAZIRLANIŞI
Sos malzemesini bir kaba koyup ateşe alın. Kısık ateşte iyice homojen olup şekeri eriyene kadar yaklaşık 30 dk. pişirin. Soğuyunca ince bir tülbentten geçirin. Başka bir tencerede tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına getirerek kısık ateşte pişirin. Muhallebi kaplarına iki parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine birer yemek kaşığı frambuaz sosundan döküp en az 1 saat buzdolabında bekletin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Frambuaz Soslu Muhallebi "

Yorum Gönder