Fırında Kalkan Balığı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(4 kişilik)
4 dilim kalkan balığı
6-8 midye
4 temizlenmiş karides
2 domates
1 kuru soğan
Yarım limon
Yarım fincan zeytinyağı
2 defne yaprağı
Yarım su bardağı balık suyu veya krema
Tuz, karabiber ve fırın poşeti



HAZIRLANIŞI
Kalkan balığı dilimlerini yıkayıp süzgüye alın. Karabiber, tuz ile hafifçe ovalayıp bekletin. Soğan, limon ve domatesi halka olarak doğrayın. Bir güvecin içine midye ve karides hariç tüm malzemeyi düzgünce yerleştirip 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk. pişirin. Güvece midye ve karidesi ekleyip 10 dk. daha pişirip servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Fırında Kalkan Balığı "

Yorum Gönder