Balık Köftesi

Author: cnyt // Category:
Haşlama malzemeleri:
15-20 hamsi balığı
1 levrek balığı
2 defne yaprağı
1 kuru soğan
10-15 tane karabiber
2 su bardağı su

Köfte için
3 iyice haşlanmış patates
10 sap taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu (arzu ederseniz)
1 yumurta sarısı
taze çekilmiş karabiber
bir tutam tuz
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Tüm haşlama malzemesini derin bir tencereye koyup kaynadıktan sonra 10 dk. haşlayın. Soğuduktan sonra balıkları didikleyin. Taze soğanın yeşil yapraklarını, maydanozu incecik doğrayın. Patatesi ezip içine katın. Tuz, karabiber, balıkları ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Karışımdan bir yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp köfte şeklini verin ve teflon tavaya az zeytinyağı koyup alt üst nar gibi kızartın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Balık Köftesi "

Yorum Gönder