Taze Hurmalı Kek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 2 su bardağı elenmiş un
• 1 çay bardağı mısır nişastası
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 3 yumurta sarısı
• 3 yumurta akı
• 1 tutam tuz
• 1 su bardağı taze hurma püresi (yaklaşık 3 adet)
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 1 paket vanilya tozu
• 1 paket kabartma tozu




Portakalın kabuğunu rendeleyin. Bu arada hurmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve blenderdan geçirip püre haline getirin. Derin bir kapta üç yumurta sarısı ve pudra sekerini iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve sütü ekleyip hızla mikserle çırpmaya devam edin. Taze hurma püresini ekleyin. Bir kaba elediğiniz nişasta, un, kabartma tozu ve vanilya tozunu koyup iyice harmanlayın. Bu karışımla diğer karışımı yavaşça el çırpıcısıyla karıştırın. Bir başka kapta biraz tuz ile üç yumurta akını iyice pofuduk hale getirin. Kek hamuruna önce portakal kabuğunu ve son olarak da kar gibi yumurta beyazını havalandırarak kek hamuruna ilave edin. Yağlanmış derin ve orta boy ortası delik bir kek kalıbına koyup 160 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Taze Hurmalı Kek"

Yorum Gönder