BÜSKÜVİLİ PRENSES TATLISI

Author: cnyt // Category:
2-4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 200 gr kedi dili bisküvisi(Uzun bisküvilerden de kullanabilirsiniz.)

Kreması için;
* 1 adet yumurta
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1,5 su bardağı un
* 1 litre süt
* 1 paket vanilya
* 125 gr bitkisel margarin
* varsa 1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık içi


Üzeri için;
* 1 su bardağı dondurulmuş ya da taze vişne
(Herhangi bir taze meyve kullanabilirsiniz.)
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri





YAPILIŞI
Yumurtayı orta boy çelik bir tencereye kırıp üzerine tozşekeri ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Üzerine un, süt ve vanilyayı ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırmaya devam ederek katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp margarini ilave edin ve mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Varsa ceviz veya fındık içini ekleyip tekrar karıştırın.
Diğer taraftan, 20 santim çapında, kenarları en az iki santim yüksekliğindeki bir kabını (borcam ya da porselen olabilir) bol suyla çalkalayın. Islak kalıbın kenarlarına kedi dili bisküvileri (uzun bisküvi de kullanabilirsiniz) yan yana dizin. Çırpılmış kremayı da bisküvilerin ortasındaki boşluğa aktarın. Islak bir kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin.
Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Çekirdeklerini çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serptiğiniz vişne ya da çilekleri 30 dakika kenarda bekletin. Tatlının üzerini kenarda bekleyen meyvelerle süsledikten sonra kaşık yardımıyla parçalara ayırarak servise sunun.


NOT: İsterseniz meyve yerine hazır çikolata sosu pişirip tatlının üzerine gezdirebilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "BÜSKÜVİLİ PRENSES TATLISI"

Yorum Gönder