Denizli için iftar vakti: 19:40

Author: cnyt // Category:
Ege mutfağından lezzetler

Mutfağın temelini sebzeler oluşturur Denizli bölgesinde. Zengin ve bir o kadarla lezzetli yemekleri vardır bu Ege şehrinin. Çaput Aşı, Alaçora, Kedi Börülcesi Çorbası, Mercimek Çorbası, Tas Kebabı, Kumbar Dolması, Sirkeli Et, Kapama, kaburga etinden yapılan Sura ve çeşit çeşit tatlılarını sayabiliriz. Bugün Denizli’den Sayın Cüneyt Canoğlu sizlere iki nefis tarif veriyor. Denizli’nin en beğendiği ve sıklıkla yaptığı yemeklerini umarım sizlerde beğenirsiniz. “Orta Asya’dan bu yana milli yemeklerimizden biridir keşkek. Keşkek en çok Babadağ’da usulüne uygun olarak yapılır. Keşkeğin ana maddesi yağlı keçi veya koç eti ile dövülmüş buğdaydır.” diye ekliyor Canoğlu.Kendisine bu tarifleri, yorumları ve resimleri bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim. Sizlerde yöresel tariflerini bizlerle paylaşın.

MÖNÜ

Mercimek Çorbası

Yoğurtlu Patlıcan Gömmesi

Denizli Babadağ Keşkeği

Pamukkale Pastası



Yoğurtlu Patlıcan Gömmesi

MALZEMELER

5 Adet patlıcan • Koyun Yoğurdu (Kâse yoğurtta olur) • 3 Diş sarımsak • 2 Çorba kaşığı tereyağı • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Közde pişirilen patlıcanların kabukları soyulur. Yağ içinde tekrar pişirilir. Ayrı bir tabakta koyun yoğurdu ezilir, içine sarmısak eklenir.Yağda pişirilen patlıcanın üstüne yoğurt dökülerek karıştırılır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.

Sıcak olarak servis yapılır. Arzuya göre ; taze soğan, tere, maydanoz, nane, biber kızartması, taze biberle birlikte yenir.





Denizli Babadağ Keşkeği

MALZEMELER

1 kilo buğday aşurelik

1 kilo kuzu eti (mümkünse yağlı keçi veya koç eti)

Kırmızıbiber

Terayağı

Tuz



Bir gün önceden ıslattığımız buğdayımızı geniş bir tencerenin içinde kaynatılır.iyice kaynayan buğdaylarımızı tahta kaşık yardımıyla veya mikser,robot varsa buğdayları ezin. Etlerimizi ayrı bir tencerede haşlayın .haşlanan etleri lif olacak şekilde parçalayın. Ezdiğimiz buğdaylarımızı ayrı bir tencere alın dilerseniz normal su veya et suyumuzu,tuzumuzu ilave edip karıştırın.lif şeklindeki etlerimizi de buğdayların içine ilave edin.Tahta kaşıkla buğdaylarımızı iyice sakız gibi olacak şekilde karıştırarak pişirin. Daha sonra tereyağı bir tavada kızartılır.. Üzerine kırmızı biber ilave edilir. Keşkeğin üzerine tabaklara konduktan sonra gezdirilir. Yanında turşu veya salata ile birlikte yenir.

0 Responses to "Denizli için iftar vakti: 19:40"

Yorum Gönder