MALZEMELER
1 kilo beyaz etli balık fileto
1 adet incecik dilimlenmiş limon
1 yemek kaşığı kapari
1 büyük beyaz soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz ve karabiber
3-4 adet taze defne yaprağı
HAZIRLANIŞI
FIRININIZI 130 derecede ısıtın. Balık filetolarını bol suyla iyice yıkayıp kevgire koyun. Balık filetolarını üzerine damak zevkinize göre karabiber ve tercihen kaya tuzu ekleyip hafifçe ovuşturun. Isıya dayanıklı bir fırın kabına balıkları yerleştirin. Üzerine sırasıyla soğan halkaları, limon, maydanoz ve kapariyi ekleyip zeytinyağını tepsinin üzerinde gezdirin.
SICAK fırında yaklaşık 25 dakika pişirdiğiniz balık filetolarını salataya birlikte servis edin.
Alıntıdır.
1 kilo beyaz etli balık fileto
1 adet incecik dilimlenmiş limon
1 yemek kaşığı kapari
1 büyük beyaz soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz ve karabiber
3-4 adet taze defne yaprağı
HAZIRLANIŞI
FIRININIZI 130 derecede ısıtın. Balık filetolarını bol suyla iyice yıkayıp kevgire koyun. Balık filetolarını üzerine damak zevkinize göre karabiber ve tercihen kaya tuzu ekleyip hafifçe ovuşturun. Isıya dayanıklı bir fırın kabına balıkları yerleştirin. Üzerine sırasıyla soğan halkaları, limon, maydanoz ve kapariyi ekleyip zeytinyağını tepsinin üzerinde gezdirin.
SICAK fırında yaklaşık 25 dakika pişirdiğiniz balık filetolarını salataya birlikte servis edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "KAPARİLİ BALIK "
Yorum Gönder